English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Ο θάνατος του Sid Vicious των The Sex Pistols και το σπίτι που πέθανε

www.tips-fb.com






Ο Sid Vicious (γεννημένος John Simon Ritchie) ,μπασίστας των Sex Pistols ,πέθανε κάτω από  περίεργες συνθήκες εδώ σε αυτό το διαμέρισμα στο Greenwich Village στις 2 Φεβρουαρίου 1979.



63 Bank Street New York, NY 10014




Το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 1979, μια μικρή συγκέντρωση για να γιορτάσουν εγινε στο σπίτι της νέαςς φίλη του, Μισέλ Ρόμπινσον με την οποία είχαν αρχίσει ζουν μαζί την ημέρα που βγήκε από το νοσοκομείο Bellevue τον προηγούμενο Οκτώβριο. Ο Vicious ήταν καθαρός, αφού αποτοξινώθηκε  από την ηρωίνη κατά τη διάρκεια εκείνου του χρόνου στο νησί Riker (είχε συλληφθείί για την επίθεση του στον Todd Smith (αδελφός Patti Smith) και συνελήφθη στις 9 Δεκέμβρη του 1978 όπου έμεινε  στη φυλακή για 55 ημέρες). Ωστόσο, στο δείπνο, η μητέρα του είχε  ηρωίνη, και ενάντια στις επιθυμίες της φίλης του  πήρε μια δόση. Η μητέρα του, του έδωσε ακόμα μία δόση που είχε μαζί της, και μέσα σε 20 λεπτά κατέρρευσε στο κρεβάτι.

Ο  Sid με τη μητέρα του, Anne Beverley

Η μητέρα του Sid Vicious Anne Beverley
Οι φίλοι του προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αλλά αρνήθηκε να πάει. 




Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της νύχτας ξύπνησε, βρήκε το πορτοφόλι της μητέρας του, και πήρε το υπόλοιπο της ηρωίνης. Το επόμενο πρωί βρέθηκε νεκρός. Μια αυτοψία επιβεβαίωσε ότι Vicious πέθανε από μια συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, που ήταν σύμφωνο με την υπερδοσολογία ηρωίνης.  Μια σύριγγα, ένα κουτάλι, και το υπόλοιπο ηρωίνης βρέθηκαν κοντά στο σώμα του.