English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

εγκλήματα που έγιναν πρωτοσέλιδο και συγκλόνισαν ολόκληρο τον πλανήτη

www.tips-fb.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ!!! Οι μεγάλες δολοφονίες της showbiz! Τα εγκλήματα που έγιναν πρωτοσέλιδο και συγκλόνισαν ολόκληρο τον πλανήτη!!! (PHOTOS)
Η υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους δεν είναι η μοναδική που άφησε άφωνη την παγκόσμια κοινή γνώμη...
Άγρια εγκλήματα που έμειναν στην ιστορία. Όχι μόνο για τη βαρβαρότητά τους αλλά και για τους διάσημους που πρωταγωνίστησαν. Τελευταίο παράδειγμα, η ιστορία του Πιστόριους. Ο Παραολυμπιονίκης, ο αθλητής θρύλος που το πρόβλημά του δεν τον εμπόδισε να τρέξει ακόμα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες (το 2012 στο Λονδίνο), πυροβόλησε και σκότωσε την αγαπημένη του Ρίβα Στέενκαμπ, προκαλώντας σοκ σε όλο τον κόσμο. Η υπόθεσή του έγινε πρωτοσέλιδο παντού στον πλανήτη, αλλά δεν ήταν και η μοναδική περίπτωση που προκάλεσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Της ΝΤΕΜΕΛΣΑΣ ΒΕΛΙΚΑ
Σίμπσον: Αθώος λόγω έλλειψης στοιχείων
Η υπόθεση του ποδοσφαιριστή και ηθοποιού O.J. Σίμπσον ήταν εκείνη που τράβηξε όλα τα φλας της δημοσιότητας για έναν περίπου χρόνο. Ο Σίμπσον είχε πάρει διαζύγιο από τη γυναίκα του Νικόλ Μπράουν. Όταν εκείνη και ο φίλος της Ρον Γκόλντμαν βρέθηκαν σφαγμένοι σε μια λίμνη αίματος, ο δημοφιλής ηθοποιός και ποδοσφαιριστής συνελήφθη κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία τους. Έπειτα από σκληρές αντιπαραθέσεις, ο Σίμπσον κρίθηκε αθώος από το ποινικό δικαστήριο το 1995 μέσα σε θύελλα αντιδράσεων. Πολλοί υποστήριξαν ότι υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του (σε αντίθεση με τη δικαστική απόφαση που έκανε λόγο για έλλειψη στοιχείων ικανών να τον καταδικάσουν), αφού βρέθηκε DNA του, ενώ υπήρχε και ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Πάντως ο Σίμπσον γλίτωσε τη φυλακή, ενώ δύο χρόνια αργότερα κρίθηκε ένοχος από αστικό δικαστήριο που του επέβαλε αποζημίωση 33,5 εκατ. δολαρίων. Ακόμα και σήμερα τα χρήματα που έχει δώσει είναι πολύ λίγα. Το 2006 έγραψε ένα βιβλίο όπου ανέφερε για το πώς θα μπορούσε να είχε σκοτώσει το ζευγάρι! Πολλοί λένε ότι εκείνος ήταν ο δολοφόνος, άλλοι πάλι ότι δεν ήταν. Μόνο ο ίδιος ξέρει την αλήθεια...
Σνουπ: Ο φόνος που τον «εκτόξευσε»
Ο ράπερ, τραγουδιστής, παραγωγός και ηθοποιός Σνουπ Ντογκ, ο οποίος έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και είναι γνωστός για το ντουέτο που έκανε μαζί με τον Ντόκτορ Ντρε στο τραγούδι «Ain't Nothin but a G Thing», συνελήφθη και δικάστηκε για τη δολοφονία του Φίλιπ Γουολντεμάριαμ. Ο τελευταίος ήταν μέλος συμμορίας, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον σωματοφύλακα του Σνουπ, Μακ Κίνλεϊ Λι. Και οι δύο άντρες εκπροσωπήθηκαν από τον Τζόνι Κόχραν και αθωώθηκαν από το δικαστήριο επειδή δέχθηκε ότι βρίσκονταν σε αυτοάμυνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την περιπέτεια η καριέρα του Σνουπ εκτοξεύθηκε και «πετάει» από επιτυχία σε επιτυχία.
Άρμπακλ: Το μοιραίο πάρτι και το μπουκάλι
Ο Ρόσκο «Φάτι» Άρμπακλ ήταν από τους σπουδαίους ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου και είχε παίξει στο πλευρό θρύλων όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Μπάστερ Κίτον και η Μάμπελ Νόρμαντ. Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του είναι οι «His Wedding Night», «Coney Island» και «Out West». Στις 5 Σεπτεμβρίου 1921 νοίκιαζε τα δωμάτια 1220 και 1221 σε ξενοδοχείο του Σαν Φρανσίσκο, όπου προσκάλεσε πολλές γυναίκες. Μία από αυτές ήταν και η Βιρτζίνια Ράπε, μια ηθοποιός που τρελαινόταν για πάρτι. Η υγεία της ήταν ήδη πολύ κακή εξαιτίας των καταχρήσεων (έπινε πάρα πολύ) αλλά και των πολλών αμβλώσεων που είχε κάνει. Η Ράπε, η οποία είχε μεθύσει στο πάρτι, υποστήριξε ότι ο Άρμπακλ προσπάθησε να τη βιάσει ενώ ήταν λιπόθυμη. Μια εβδομάδα μετά την καταγγελία της πέθανε. Τότε κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Άρμπακλ τη βίασε με ένα μπουκάλι και της προκάλεσε ρήξη της ουροδόχου κύστης. Βρέθηκε κατηγορούμενος, αλλά το δικαστήριο τον αθώωσε. Το πλήγμα, όμως, στην καριέρα του ήταν τεράστιο. Ουσιαστικά καταστράφηκε από το σκάνδαλο και αυτό τον στοίχειωσε μέχρι το θάνατό του το 1933.
Σι-Μέρντερ: Δολοφόνος για έναν διαγωνισμό
Ο ράπερ Σι-Μέρντερ (πραγματικό όνομα Κόρεϊ Μίλερ), μέλος του συγκροτήματος TRU, βρισκόταν στο «Πλάτινουμ Κλαμπ» στο Χάρβεϊ της Λουιζιάνα στις 12 Ιανουαρίου του 2002. Μετά από έναν καβγά, ο 16χρονος Στιβ Τόμας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου, ενώ πυροβολήθηκε κιόλας. Ο γνωστός ράπερ συνελήφθη ως ο δολοφόνος του έφηβου Τόμας. Καταδικάστηκε για φόνο δευτέρου βαθμού, αλλά η απόφαση αναιρέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λουιζιάνα το 2006, για να κριθεί εντέλει ένοχος στη δεύτερη δίκη. Καταδικάστηκε μαζί με τον αδελφό του σε ισόβια κάθειρξη. Οι φήμες λένε ότι σκότωσε τον Τόμας επειδή τον ντρόπιασε κατά τη διάρκεια διαγωνισμού τραγουδιών της ραπ στο κλαμπ.

Γιανγκ: Τη σκότωσε και μετά αυτοκτόνησε
Ο Τζιγκ Γιανγκ ήταν ένας από τους πολύ αξιόλογους ηθοποιούς, βραβευμένος μάλιστα και με το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «They Shoot Horses, Don't They?», ενώ είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως οι «Sergeant York», «The Three Musketeers», «Teacher's Pet», «The Touch of Mink» και «Game of Death». Όταν ήταν 64 ετών παντρεύτηκε την τέταρτη σύζυγό του, την 21χρονη Γερμανίδα συνάδελφό του Κιμ Σμιτ. Τρεις εβδομάδες μετά το γάμο, το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο διαμέρισμά τους στο Μανχάταν. Η Αστυνομία συμπέρανε ότι ο Γιανγκ σκότωσε τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε. Κανείς δεν βρήκε ποτέ ποιο ήταν το κίνητρο του φόνου.
Κινγκ: Τη γλίτωσε πολύ φτηνά
Ο Ντον Κινγκ ήταν ατζέντης σε μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του μποξ όπως του Μάικ Τάισον, του Μοχάμεντ Άλι, του Τζορτζ Φόρμαν και του Εβάντερ Χόλφιλντ. Αφού εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο Kent State, ξεκίνησε μια παράνομη επιχείρηση με στοιχήματα και κατηγορήθηκε για δύο δολοφονίες με 13 χρόνια διαφορά η μία από την άλλη. Σκότωσε τον Χίλαρι Μπράουν, φονικό για το οποίο κρίθηκε αθώος και ότι ενεργούσε σε νόμιμη άμυνα, γιατί ο Μπράουν επιχείρησε να τον ληστέψει. Κατηγορήθηκε για φόνο δευτέρου βαθμού όταν σκότωσε τον Σαμ Γκάρετ, έναν υπάλληλο που του χρωστούσε 600 δολάρια. Φυλακίστηκε μόλις για τέσσερα χρόνια.
Κέλι: Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου
Ο ηθοποιός Πολ Κέλι κέρδισε ένα βραβείο «Τόνι» για το ρόλο του στο «Command Decision». Κατά τη διάρκεια ενός καβγά το 1927 με τον ηθοποιό Ρέι Ρέιμοντ κατέληξε να τον δείρει μέχρι θανάτου, γεγονός για το οποίο πέρασε 25 μήνες στη φυλακή του Σαν Κουέντιν. Μετά παντρεύτηκε τη χήρα του Ρέιμοντ, τη Ντόροθι Μακ Κέι, που φυλακίστηκε και αυτή για λίγο ως συνένοχη. Πέθανε το 1956 από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 57 ετών.
Βίσιους: Στη δίνη της ηρωίνης
Ο Σιντ Βίσιους, μπασίστας των Sex Pistols, ήταν εξαρτημένος και εκείνος και η κοπέλα του, η πόρνη Νάνσι Σπούνγκεν, από την ηρωίνη. Ένα βράδυ, ενώ βρίσκονταν στο δωμάτιό τους στο ξενοδοχείο «Τσέλσι» της Νέας Υόρκης, ο Σιντ ξύπνησε και βρήκε τη Νάνσι μαχαιρωμένη στο μπάνιο, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Συνελήφθη και καταδικάστηκε για το φόνο της. Έλεγε ότι την μαχαίρωσε χωρίς να θέλει να τη σκοτώσει, επειδή είχαν έναν τσακωμό αλλά δεν θυμόταν την αιτία. Πέθανε λίγους μήνες μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης.
Σπέκτορ: 19 χρόνια φυλακή
Ο μυθικός παραγωγός Φιλ Σπέκτορ βρισκόταν πίσω από μεγάλα ονόματα όπως τους Beatles, τους Ramones, τον Ike, την Τίνα Τάρνερ και τους Righteous Brothers. Όταν η ηθοποιός Λάρα Κλάρκσον βρέθηκε νεκρή στην έπαυλή του, εκείνος υποστήριξε ότι αυτοπυροβολήθηκε, αλλά βρέθηκαν πολλοί που είπαν ότι ο Σπέκτορ τούς είχε απειλήσει με όπλο στο παρελθόν. Η πρώτη δίκη δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ στη δεύτερη βρέθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλάκιση.
Μπλέικ: Αποζημίωση 30 εκατ. δολαρίων
Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Μπλέικ, που πρωταγωνίστησε στην ταινία «In Cold Blood» και στην τηλεοπτική σειρά «Baretta» ήταν παιδί-θαύμα της δεκαετίας του '30. Το 2000 παντρεύτηκε την πρώην κοπέλα τού Κρίστιαν Μπράντο (του γιου του Μάρλον Μπράντο) Μπόνι Λι Μπάκλει, που ήταν γνωστό ότι κοιμόταν με μεγαλύτερους άντρες για τα λεφτά τους. Το ζευγάρι βγήκε για φαγητό και λίγο αργότερα η Μπόνι βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητο. Ο Μπλέικ υποστήριξε τότε ότι επέστρεψε στο εστιατόριο για να πάρει το όπλο του που το είχε ξεχάσει και όταν γύρισε βρήκε την κοπέλα πεθαμένη. Δικάστηκε για τη δολοφονία της, αλλά στη συνέχεια αθωώθηκε. Σε άλλη δίκη κρίθηκε ένοχος και αναγκάστηκε να καταβάλει στα παιδιά της 30 εκατομμύρια δολάρια.
http://www.athensmagazine.gr