English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Δείτα τα καλύτερα νεκροταφεία ανά τον κόσμο..

www.tips-fb.com



Montparnasse, Παρίσι
Ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι της Τέχνης είναι θαμμένοι εδώ. Είναι ένα all star cast αναπαυμένων κατοίκων, το οποίο προσφέρει την ηρεμία που ξέρεις ότι τελικά αξίζεις. Διάβασα ότι ο Γούντι Άλεν έχει κλείσει ήδη τάφο, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Hollywood Forever Cemetery, Λος Άντζελες
Πρόσφατα ανακαινισμένο, πανέμορφα πράσινο και λουλουδιασμένο, αποτελεί την τελευταία πολυτελή κατοικία αστεριών του κινηματογράφου και της μουσικής βιομηχανίας. Από τα πλεονεκτήματά του, αποτελεί η ελευθερία στο κτίσιμο του τάφου, με κάθε παραξενιά του μόνιμου ιδιοκτήτη. Ακόμα, δεν θα νιώθετε ποτέ μόνοι, καθώς οι επισκέπτες είναι καθημερινά πολλοί και μπαίνουν με σειρά προτεραιότητας.

Waverly Cemetery, Σίδνεϊ
Μόνο η πανοραμική θέα του στον ωκεανό, αξίζει να πεθάνεις γι αυτό. Είναι η τελευταία ευκαιρία σας να διευρύνετε τους ορίζοντες σας. Την ημέρα μοιάζει ετοιμόρροπο, αλλά όμορφο. Το βράδι, ανατριχιαστικά υπέροχο, αλλά δεν θα σας νοιάζει, καθώς θα είστε σκεπασμένοι καλά.

Capuchin Cemetery, Ρώμη
Από τα πιο σουρεαλιστικά διακοσμημένα νεκροταφεία με 4.000 κρανία Καπουτσίνων μοναχών. Το φως που βγαίνει από τις διάφορες διεξόδους που βρίσκει στα κρανία τους είναι μοναδικό. Και σας αξίζει.

Pyramids of Giza, Κάιρο
Για όσους δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την συμβατική έννοια του όρου τάφος, αποτελούν την πιο κατάλληλη λύση. Μετά από 4.000 χρόνια από την κατασκευή τους εξακολουθούν να μας κάνουν να πιστεύουμε στην μετά θάνατον ζωή. Και θα έχουμε όλο το χρόνο να το διαπιστώσουμε.

Panteon Civil de Dolores, Μεξικό
Η μεγαλύτερη νεκρόπολη του Μεξικού, 1.000.000 εντυπωσιακών στρεμμάτων. Μπορεί να μην είναι τόσο γραφικό, όπως άλλα, αλλά μια τελευταία επίσκεψη αξίζει. Πολλοί ξεχωριστοί είναι θαμμένοι και εδώ στην δική τους ροτόντα των διακεκριμένων προσώπων, όπως και η αξέχαστη ηθοποιός Dolores del Río.

Cemeterio de la Recoleta, Μπουένος Άιρες
Δεν χρειάζεται να σας πω ότι εδώ αναπαύεται η Εβίτα Περόν, καθώς θα σκεφθείτε ότι για το λόγο αυτό η φήμη του προηγείται. Πολύ κοντά της όλα τα VIP της Αργεντινής. Πραγματικά ευρύχωρο και άνετο. Εδώ θα ταφεί και ο Μαραντόνα. Αν πεθάνει ποτέ...


 

Highgate Cemetery, Λονδίνο
Μεγάλο, γοτθικό και λαμπρά ατμοσφαιρικό επιλέχθηκε από τους Καρλ Μαρξ, Τζορτζ Έλιοτ και Τσαρλς Ντίκενς. Έχει αποτελέσει το τέλειο σκηνικό για τον Κόμη Δράκουλα το 1972. Είναι το τέλειο νεκροταφείο – φάντασμα.

Poet's Mausoleum, Ταυρίδα, Ιράν
Μόνο για εκκεντρικούς και ανοιχτόμυαλους το θαυμάσιο μαυσωλείο των ποιητών του Ιράν, δεν μοιάζει με κανέναν άλλο τάφο. Δραματικά μοντέρνο αν και 1000 ετών. Για τους πραγματικά λάτρεις της ποίησης και της διανόησης. Μόνο.