English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Ο Kurt cobain και η αυτοκτονία του

www.tips-fb.com

Ηταν ο τραγουδιστής των Nirvana αλλά η ζωή του δεν ήταν παράδεισος. Ήταν πάρα πολύ ταλαντούχος και είχε τεράστια επιτυχία. Είχε όμως και πολλά προβλήματα.

Ο τραγουδιστής των Nirvana, Κurt Cobain ήταν ο νονός της μουσικής Grange. Ο Cobain ξεκίνησε μία ολόκληρη κουλτοϋρα.

Ξεκίνησε να παίζει μουσική σε υπόγεια club του Σιάτλ. Έκανε το πρώτο του συγκρότημα το1987, με διάφορα ονόματα. (Nirvana ονομάστηκαν το 1988). Έγιναν γνωστοί το 1991 με το δεύτερο δίσκο τους ''Never Mind" και το τραγούδι Smells like a teen spirit. Αυτός ο δίσκος τους έκανε διάσημους διεθνώς.
Ηταν η απαρχή μιας μουσικής επανάστασης.
Ξεπέρασαν τον Michael Jackson και τον Mc Hammer στα τσαρτ.

Οι στίχοι του Cobain εξέφραζαν τα άγχη τιε γενιάς του. Εξέφραζαν όμως και κάτι πιο σκοτεινό, πιο προσωπικό. Είχε μία σκοτεινή πλευρά αλλά όλοι το παρέβλεπαν λόγω του ταλέντου του.

Το 1991 ξεκίνησε μία ταραχώδη σχέση με την Courtney love.
Είχαν υπάρξει και οι δύο άστεγοι, δεν είχαν επίσης καλή ανατροφή στα παιδικά τους χρόνια. Αναζητούσαν και οι δύο την αγάπη και την αποδοχή.

Με τη νέα του σχέση και τη διασημότητα η χρήση ναρκωτικών του Cobain είχε βγεί εκτός ελέγχου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σχέση του με την Courtney love συνέβαλλε στη χρήση ναρκωτικών που έκανε.

Στα τέλη του 1991 η Courtney love έμεινε έγκυος.Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον επόμενο χρόνο.
Ο Κurt συνέχισε να παλεύει με τον εθισμό του στην ηρωίνη. Η ηρωίνη μπήκε και βγήκε στη ζωή του. Στο τέλος την κυρίευσε.Όπως και για τόσους άλλους ήταν καταφύγιο αλλά και καταστροφική.
Είχε προβλήματα με το στομάχι και μόνο η ηρωίνη τον βοηθούσε, αυτός ήταν ένας άλλος λόγος που συνέχιζε και την χρήση της.

Στη σκηνή έμενε συγκροτημένος αλλά εκτός σκηνής κατέρρεε.Παλευε με την ηρωίνη πολύ καιρο. Προσπαθούσε να βοηθηθεί και προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν.Ωστόσο δεν βοηθήθηκε.

Τον Μάρτιο του 1994 ο Κurt Cobain εξαφανίστηκε.Μπηκε για αποτοξίνωση αλλά έκανε ότι μπορούσε για να φύγει.Κανείς δεν ήξερε πού ήταν.Τον αναζητούσε η αστυνομία, η Courtney έβαλε μουσικούς να τον ψάχνουν,ακόμα και τις νταντάδες, κανείς όμως δεν μπόρεσε να τον βρεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις 5 Απριλίου ο Curt μπήκε σε ένα δωμάτιο του σπιτιου του στο Σιάτλ. Σε αυτό το χώρο ο Curt έγραψε ένα γράμμα στο οποίο εξηγούσε την κατάσταση που βρισκόταν.
Στο γράμμα είχε στοίχους απο ένα τραγούδι του Neal Young '''καλύτερα να καείς παρά να χαθείς.' Ολοι ήξεραν πως αισθανόταν ο Κurt...

Στις 8 Απριλίου 1994, τρείς μέρες αφού έγραψε το γράμμα,ο κόσμος έμαθε τα τραγικά νέα.
Ο ηλεκτρολόγος είχε πάει στο σπίτι του Σιάτλ για κάποιες εργασίες Ανέβηκε πάνω και είδε έναν άντρα στο πατωμα. Ο άντρας είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Αυτός ο άντρας ήταν ο Κurt Cobain...

O Κurt ένοιωθε απελπισμένος και αβοήθητος,δεν έβλεπε άλλη διέξοδο απο τη αυτοκτονία.
Όποιοι και αν ήταν οι λόγοι, οι θαυμαστες του ήταν απαρηγόρητοι γιατί γιαυτούς πέρα απο ένας υπέροχος μουσικός και τραγουδοποιός ήταν και ο ποιητής της γενιάς τους..Διάβαζαν τους στοίχους του και ταυτίζονταν.Υπήρχε μία οικειότητα μεταξύ του Κurt και μίας ολόκληρης γενιάς.


Χιλιάδες θαυμαστές μαζεύτηκαν στη βροχή έξω απο το σπίτι του.Μεσω μαγνητοφώνησης η Courtney Love διάβασε το σημείωμά του.

''...το χειρότερο έγκλημα θα ήταν να προσποιούμαι ότι περνάω καλά.Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τα γράμματά σας..''

Ο Cobain συντρόφευσε τον Jim Morrison, τον Jimmi Hendrix, την Janis Joplin, όλοι πέθαναν στα 27 τους..