English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΩΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ

www.tips-fb.com

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
THE LAST STATION




Σκηνοθεσία: ΜΑΙΚΛ ΧΟΦΜΑΝ
Σενάριο: ΜΑΙΚΛ ΧΟΦΜΑΝ
Ηθοποιοί: ΑΝ ΜΑΡΙ ΝΤΑΦ , ΕΛΕΝ ΜΙΡΕΝ , ΠΟΛ ΤΖΙΑΜΑΤΙ , ΚΕΡΙ ΚΟΝΤΟΝ , ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΚ ΑΒΟΙ , ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΠΛΑΜΕΡ , ΠΑΤΡΙΚ ΚΕΝΕΝΤΙ , ΤΖΟΝ ΣΕΣΙΟΝΣ
Διάρκεια: 114 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010
Χρονολογία παραγωγής: 2009
Είδος ταινίας: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ
Χώρα παραγωγής: ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Η ταινία «Ο Τελευταίος Σταθμός» παρακολουθεί τον τελευταίο χρόνο στη ζωή του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα, Λέοντα Τολστόι. Είναι μια αληθινή ιστορία για δυο έρωτες, έναν στο ξεκίνημα κι έναν κοντά στο τέλος και βασίζεται στα αρχέγονα θέματα του πάθους, της αγάπης, της οικογένειας, της απληστίας, της δολοπλοκίας, της σύγκρουσης και της επανάστασης. Πρόκειται για μια σύνθετη, αστεία, πλούσια και συναισθηματική ταινία για το πόσο δύσκολο είναι να ζεις με τον έρωτα και το πόσο αδύνατον είναι να ζεις χωρίς αυτόν.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μετά από σχεδόν πενήντα χρόνια γάμου, η Κόμισσα Σοφία, η αφοσιωμένη σύζυγος τους Λέοντα Τολστόι, παθιασμένη ερωμένη, μούσα και γραμματέας του – έχει καθαρογράψει το «Πόλεμος και Ειρήνη» έξι φορές… με το χέρι! – νοιώθει ξαφνικά τον κόσμο της ν’ αναποδογυρίζεται. Στο όνομα της νεογέννητης θρησκείας του, ο σπουδαίος Ρώσος λογοτέχνης απαρνιέται τον τίτλο ευγενείας του, την ιδιοκτησία του, ακόμα και την οικογένειά του και ασπάζεται την πενία, τη χορτοφαγία και την αποχή από το σεξ. Αφότου η Σοφία έχει κάνει μαζί του δεκατρία παιδιά!
Οταν, λίγο αργότερα, η Σοφία ανακαλύπτει ότι ο πιστός μαθητής του Τολστόι, ο Τσέρτκοφ – τον οποίο εκείνη απεχθάνεται – ενδέχεται να έχει πείσει τον άντρα της να υπογράψει νέα διαθήκη και να κληροδοτήσει τα μνημειώδη μυθιστορήματά του στο ρωσικό λαό αντί για την οικογένειά του, πνίγεται από οργή! Αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα! Επιστρατεύοντας κάθε είδους δολοπλοκία, κάθε ερωτικό εκβιασμό που κρύβει στο πλούσιο οπλοστάσιό της, μάχεται με μανία για ό,τι πιστεύει πως δικαιωματικά της ανήκει. Οσο πιο ακραία, ωστόσο, γίνεται η συμπεριφορά της, τόσο πιο εύκολα μπορεί ο Τσέρτκοφ να πείσει τον Τολστόι πως η Σοφία θ’α ποδειχθεί επιβλαβής για την ένδοξη κληρονομιά του.
Σ’ αυτό το ναρκοπέδιο εμφανίζεται ο καινούριος, γεμάτος θαυμασμό βοηθός του Τολστόι, ο νεαρός και εύπιστος Βαλεντίν. Πολύ γρήγορα ο Βαλεντίν μετατρέπεται σε πιόνι, πρώτα του συνομώτη Τσέρτκοφ κι έπειτα της πληγωμένης, εκδικητικής Σοφία, καθώς ο ένας προσπαθεί να υπονομεύσει τα σχέδια του άλλου.
Η ζωή του Βαλεντίν περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το καταλυτικό πάθος που αισθάνεται για την όμορφη και ατίθαση Μάσα. Ελεύθερο πνεύμα, υποστηρίκτρια της νέα θρησκείας του Τολστόι, η Μάσα ασπάζεται αντισυμβατικές αντιλήψεις για το σεξ και τον έρωτα που τον καθηλώνουν αλλά και τον μπερδεύουν. Συνεπαρμένος από τις πεποιθήσεις του Τολστόι για τον ιδανικό έρωτα, αλλά και προβληματισμένος από τον πλούσιο και ταραγμένο γάμο του συγγραφέα, ο Βαλεντίν δεν έχει τα εφόδια για ν’ αντιμετωπίσει τις επιπλοκές του έρωτα στον πραγματικό κόσμο.

Η ταινία επικεντρώνεται στην αντιπαράθεση δύο ερωτικών σχέσεων – η μία είναι το παροιμιώδες ρομάντζο μεταξύ του Τολστόι και της επί 48 χρόνια συζύγου του, της παθιασμένης Σοφία και η άλλη είναι ο νεογέννητος έρωτας ανάμεσα στον Βαλεντίν, τον ιδεαλιστή νεαρό γραμματέα του Τολστόι και τη Μάσα, μια δασκάλα αφοσιωμένη στις αξίες που κηρύττει ο συγγραφέας.
Ταυτόχρονα, η ταινία καταγράφει την ηρωική μάχη που δίνει η Σοφία για την ψυχή του συζύγου της. Πιστεύει ότι η περιουσία του Τολστόι πρέπει να παραμείνει στην οικογένειά τους. Πολεμάει με νύχια και με δόντια εναντίον του Τσέρτκοφ, που επιμένει ότι η περιουσία του Τολστόι πρέπει να κληροδοτηθεί στο ρωσικό λαό. Ολα αυτά τα στοιχεία κλιμακώνονται καθώς ο Τολστόι πλησιάζει στο τέλος της ζωής του σ’ έναν απομονωμένο σιδηροδρομικό σταθμό στη ρωσική εξοχή.
Τα γυρίσματα του «Τελευταίου Σταθμού» έγιναν στις πανέμορφες γερμανικές περιοχές του Σαξονικού Ανχαλτ, του Βραδεμβούργου, της Θουριγγίας και του Λάιπτσιγκ. Το σενάριο αποτελεί διασκευή του ομότιτλου best-seller του Τζέι Παρίνι, το οποίο αντλεί υλικό από τα ημερολόγια των κοντινότερων συγγενών και φίλων του Τολστόι. Οι απόγονοι, μάλιστα, του συγγραφέα συμμετείχαν στην ταινία ως σύμβουλοι παραγωγής.



NEW YORK I LOVE YOU- ΑΝΤΙ ΓΚΑΡΣΙΑ


Ηθοποιοί: ΙΘΑΝ ΧΩΚ , ΧΕΙΝΤΕΝ ΚΡΙΣΤΕΝΣΕΝ , ΑΝΤΙ ΓΚΑΡΣΙΑ , ΝΑΤΑΛΙ ΠΟΡΤΜΑΝ , ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΠΛΟΥΜ , ΤΖΟΥΛΙ ΚΡΙΣΤΙ , ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΡΙΤΣΙ , ΜΠΡΑΝΤΛΕΙ ΚΟΥΠΕΡ , ΚΡΙΣ ΚΟΥΠΕΡ , ΤΖΕΙΜΣ ΚΑΑΝ , ΝΤΡΕΑ ΝΤΕ ΜΑΤΕΟ , ΜΠΑΡΤ ΓΙΑΝΓΚ , ΤΖΑΣΤΙΝ ΜΠΑΡΘΑ , ΤΖΑΣΙΝΤΑ ΜΠΑΡΕΤ , ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΙΤ ΠΕΝ , ΣΑΙΑ ΛΑΜΠΕΦ , ΜΑΓΚΙ ΚΙΟΥ , ΕΥΑ ΑΜΟΥΡΙ
Διάρκεια: 110 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009
Χρονολογία παραγωγής: 2009
Είδος ταινίας: ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ


Περίληψη

Από τις πρώτες μέρες του κινηματογράφου, η Νέα Υόρκη αποτελούσε ανέκαθεν την ονειρική κινηματογραφική πόλη - η πολυσυλλεκτικότητα σε επίπεδο μοναδικών χαρακτήρων, οι ουρανοξύστες της από πέτρα και ατσάλι που αγγίζουν τα σύννεφα, οι έρωτες που διαδραματίζονται στις στέγες της... Όλα αυτά αποτελούν το ιδανικό φόντο για κάθε είδους δράση, κωμωδία, δράμα και ποίηση. Η πόλη απαθανατίστηκε στη μεγάλη οθόνη με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους σε χιλιάδες ταινίες. Σήμερα, ανοίγεται ένα νέο, φρέσκο, υπέροχα ρομαντικό παράθυρο αγάπης και έρωτα με θέα αυτή την πόλη: από την πρώτη αγάπη, την ανεκπλήρωτη και τη χωρίς διάρκεια, μέχρι την αγάπη που μένει ανεξίτηλη στη μνήμη, την ατελέσφορη, την αγάπη που λαχταράς και την αγάπη που διαρκεί για πάντα. Κι όλα αυτά μέσα από τον φακό μιας ομάδας νέων, παθιασμένων δημιουργών από όλο τον κόσμο.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΟΥΝ

Φατίχ Ακίν, Σικάρ Καπούρ, Γιεν Ζιανγκ, Μίρα Ναϊρ, Σούντζι Ιβάι, Ιβάν Ατάλ, Μπρετ Ράτνερ, Αλεν Χιουζ, Νάταλι Πόρτμαν, Τζόσουα Μάρστον και Ράντι Μπάλσμαϊερ

Στη Συνοικία των Διαμαντιών, μια διαπολιτισμική ερωτική φαντασίωση μεταμορφώνει την αγοραπωλησία ενός πολύτιμου λίθου. Στην Τσάιναταουν, ένας απελπισμένος καλλιτέχνης κυνηγά τη διστακτική μούσα του. Σ’ ένα ξενοδοχείο, στο Upper East Side, μια διάσημη ένοικος και ένας μυστηριώδης γκρουμ κάνουν ένα ταξίδι που αψηφά τα σύνορα του χρόνου. Μετά από μια απρόσμενη νύχτα στο Σέντραλ Παρκ, ένας νεαρός θα δει την κοπέλα που τον συνόδευσε στον χορό τελειοφοίτων να του επιφυλάσσει μια εκπληκτική αποκάλυψη. Πηγαίνοντας προς το Βίλατζ, με ταξί, μετρό και τα πόδια δύο εραστές θα συναντηθούν για πρώτη φορά, μετά από ένα one-night stand. Στο Τραιμπέκα, ένας πορτοφολάς θα δει τους όρους του παιχνιδιού ν’ αλλάζουν όταν θα ακολουθήσει ένα μυστηριώδες κορίτσι. Και το Μπρούκλιν, μια στιγμή ευδαιμονίας συνοψίζει τη ζωή ενός ηλικιωμένου ζευγαριού. Αυτές οι ιστορίες πλέκονται με άλλες πολλές για να σχηματίσουν ένα ζωηρό, λυρικό κολάζ όχι μόνο της πόλης, αλλά και της βαθιάς λαχτάρας για αγάπη και ανθρώπινους δεσμούς που μοιράζονται οι άνθρωποί της.

Οι αξέχαστοι ήρωες της ταινίες παίρνουν σάρκα και οστά από ένα υπέρλαμπρο επιτελείο ηθοποιών που αποτελείται από τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζάστιν Μπάρθα, Άντι Γκαρσία, Χέιντεν Κρίστενσεν, Ρέιτσελ Μπίλσον, Νάταλι Πόρτμαν, Ίρφαν Καν, Έμιλι Ο’ Χάνα, Ορλάντο Μπλουμ, Κριστίνα Ρίτσι, Μάγκι Κιου, Ίθαν Χοκ, Αντόν Γέλτσιν, Τζέιμς Κάαν, Ολίβια Θέρλμπι, Μπλέικ Λάιβλι, Ντρέα Ντι Ματέο, Τζούλι Κρίστι, Τζον Χερτ, Σία Λα Μπεφ, Ούγκουρ Γιουτζέλ, Τέιλορ Γκίαρ, Κάρλος Ακόστα, Τζασίντα Μπάρεντ, Σου Κι, Μπαρτ Γιανγκ, Κρις Κούπερ, Ρόμπιν Ράιτ Πεν, Εύα Αμούρι, Ίλαϊ Γουάλας και Κλορίς Λίτσμαν.
Ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε το PARIS JE T'AIME, η ταινία αποτελεί το δεύτερο επεισόδιο της σειράς "Cities of Love", μιας ιδέας του Εμανουέλ Μπενμπιχί ο οποίος μαζί με την Μαρίνα Γκράσιτς (CRASH) υπογράφει και την παραγωγή.


CINDERELLA MAN



Σκηνοθεσία: ΡΟΝ ΧΑΟΥΑΡΝΤ
Σενάριο: ΚΛΙΦ ΧΟΛΙΝΓΚΣΓΟΥΟΡΘ
Ηθοποιοί: ΡΕΝΕ ΖΕΛΒΕΓΚΕΡ , ΡΕΝΕ ΖΕΛΒΕΓΚΕΡ , ΡΑΣΕΛ ΚΡΟΟΥ , ΠΟΛ ΤΖΙΑΜΑΤΙ , ΚΡΕΓΚ ΜΠΙΕΡΚΟ
Διάρκεια: 144 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2005
Χρονολογία παραγωγής: 2005
Είδος ταινίας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
Χώρα παραγωγής: Η.Π.Α.



Αμερική, 1935: οικονομική εξαθλίωση. Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του θρυλικού πυγμάχου Τζιμ Μπράντοκ, η ταινία ακολουθεί βήμα προς βήμα το ταξίδι του από την απόγνωση στην παραμυθένια δόξα! Με σύμμαχο...μηδενικές πιθανότητες και τη δύναμη της ψυχής του, καταφέρνει να κερδίσει σε 15 γύρους έναν κορυφαίο πρωταθλητή, που έχει σκοτώσει δύο άντρες στο ρινγκ! Ο κόσμος τον αποθεώνει σαν ήρωα και του δίνει το παρατσούκλι "Cinderella Man"…
Όταν το μόνο που χρειάζεται για την κορυφή είναι θέληση και μία δεύτερη ευκαιρία...


Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ ("Ένας Υπέροχος Άνθρωπος"), Ράσελ Κρόου ("Ο Μονομάχος") και Ρενέ Ζελβέγκερ ("Επιστροφή στο Cold Mountain") υπογράφουν μία συγκλονιστική ταινία για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, με φόντο τον σκληρό κόσμο της πυγμαχίας.

Ο σεναριογράφος εξομολογείται: «Η ιστορία του Τζέιμς Μπράντοκ μου ήταν ήδη οικεία καθώς έχω υπάρξει και εξακολουθώ να είμαι- λάτρης του μποξ. Η ιστορία του είναι ασυνήθιστη, από πολλές πλευρές. Αποτέλεσε έμπνευση για το έθνος το 1935 και κατάφερε να γίνει εθνικός ήρωας, ωστόσο με τα χρόνια η προσωπικότητά του ξεχάστηκε. Ο Τζέι μου είπε την απογοήτευση που αισθανόταν καθώς συνειδητοποιούσε ότι το όνομα του άλλοτε παγκόσμιου πρωταθλητή σήμερα πιθανόν να μην σημαίνει τίποτα. Αυτή ήταν και η ελπίδα μου με την ταινία- να αποκαταστήσω αυτό το μεγάλο όνομα. Να θυμηθεί και πάλι ο κόσμος αυτόν τον ξεχασμένο ήρωα, αλλά και να τον γνωρίσουν από την αρχή οι νέοι...»
Ένας άλλος λάτρης του μποξ είναι και ο Ράσελ Κρόου, που με μεγάλο ενθουσιασμό αποφάσισε να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ήρωα της ταινίας. άλλωστε ήταν από καιρό συγκινημένος με το έπος του ήρωα που η υλοποίηση της συγκεκριμένης ταινίας ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της καριέρας του. Ο Κρόου αντιμετώπισε την ιστορία του Μπράντοκ ως μοναδική, καθώς δεν ήταν ένας ακόμα ήρωας που πάλευε για την προσωπική του δόξα, για χρήματα ή μόνο και μόνο για την ηδονή της νίκης, αλλά για να φροντίσει και να εξασφαλίσει αυτούς που αγαπούσε περισσότερο στη ζωή του.
«Για μένα η ιστορία του "Cinderella Man" είναι η ιστορία μίας οικογένειας που κατάφερε να επιβιώσει στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής ύφεσης της δεκαετίας του `30. Ο Μπράντοκ μετά το κεφάλαιο της πυγμαχίας συνέχισε να ζει με την οικογένειά του, να ανατρέφει τα παιδιά του, να δουλεύει για να τα συντηρεί, να αγαπάει τη γυναίκα του και να βλέπει τα παιδιά αλλά και τα εγγόνια του να μεγαλώνουν... Το 1974, πέθανε ειρηνικά στο σπίτι που κατάφερε να αγοράσει με το έπαθλο από τους θρυλικούς αγώνες του 1935. Όλη αυτή την κληρονομιά του ήθελα να την αποδώσω πιστά. Ήθελα οι σημερινές γενιές να γνωρίσουν την αληθινή ιστορία του Μπράντοκ, μια αληθινή ιστορία από τα σπλάχνα της Αμερικής...», σχολιάζει ο κορυφαίος πρωταγωνιστής. 



Παραγωγή: 1998

Σενάριο: Παντελής Βούλγαρης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Αρμένης,
Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Καζάνας, Στέλλα Καζάζη

Υπόθεση: Τρεις ιστορίες με ένα κοινό παρονομαστή. Ενας αρχαιολόγος
μετά από μια πρόσφατη ανακάλυψη, αναζητά τους φίλους και
συναδέλφους του γιου του που αυτοκτόνησε στο στρατό πριν από ένα
χρόνο. Μια ομάδα ορνιθολόγων πηγαίνει στο Δέλτα του Έβρου για να
παρατηρήσουν την τελευταία νανόχηνα που έχει καταφύγει στο ποτάμι,
με τη βοήθεια ενός ηλικιωμένου θηροφύλακα. Ενας μεσήλικας
εργοστασιάρχης καταφεύγει στα μπουζούκια της επαρχίας
και πίνει για να ξεχάσει καθώς η σύζυγός του πήρε τα δυο μικρά
παιδιά τους και τον εγκατέλειψε.



Είδος: Κοινωνική

· Παραγωγής: 1978
· Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 5 Απριλίου 1979

Ο Μάικ, ο Στίβεν και ο Νικ, τρεις νεαροί εργάτες σε εργοστάσιο μετάλλων της Πενσυλβάνια, ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο του Βιετνάμ. Λίγες μέρες πριν φύγουν ο Στίβεν παντρεύεται την Αντζελα και οι τρεις φίλοι γιορτάζουν ανέμελοι το γάμο του Στίβεν πηγαίνοντας για κυνήγι. Λίγο καιρό μετά, στην κόλαση του Βιετνάμ πέφτουν στα χέρια των Βιετκόνγκ και μεταφέρονται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου και υποχρεώνονται να παίξουν τη ζωή τους στη ρώσικη ρουλέτα. Ο Μάικ καταφέρνει να γυρίσει το παιχνίδι προς όφελός τους και να ξεφύγουν. Όμως η τύχη δεν τους βοηθάει και πολύ. Ο Στίβεν χάνει τα πόδια του, ο Νικ εξαφανίζεται στα βάθη της Σαϊγκόν και ο Μάικ, άλλος άνθρωπος πια, επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του. Μην αντέχοντας όμως το κλίμα και τα σχόλια των υπολοίπων στην πατρίδα του...