English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Top 10 θανάτοι κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινιών

www.tips-fb.com
Κατα τη διάρκεια λήψης τολμηρων και επικίνδυνων σκηνών σε πολλές ταινίες συμβαίνουν ατυχήματα που μπορεί να αποβούν και μοιραία. Οι σκηνοθέτες πειλαμβάνου πολλες επικίνδυνες σκηνές για μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού αλλα αυτό αποδικνύεται πολύ ριψοκίνδυνο για το κάστ.
Εδώ σας παρουσιάζω τα τοπ 10 περιστατικά ατυχήματα σε ηθοποιούς αλλα και σε μέλη του καστ ταινιών.


1. Enter the Dragon





Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Enter the Dragon στο Χονγκ Κονγκ στις 10 Μαίου1973, όταν ο Bruce Lee πήγε στο μπάνιο σε ένα διάλειμμα κατέρευσε εκεί. Ο γιατρός είπε πως η αιτία θανάτου του ήταν το εγκεφαλικό ήδημα όμως υπάρχουν κάποιες διαφωνίες πάνω σαυτό όπως δείχνουν μερικές ιατρικές εκθέσεις οι οποίες λένε πως ο οργανισμός του ήταν εθισμένος στη κάνναβη. Ο Bruce Lee θάφτηκε στο Seatle.


2. The Crow.


O Brandon Lee γιος τοιυ Βruce Lee έχασε επίσης τη ζωή του στα γυρίσματα της κινηματογραφικης επιτυχίας Το κοράκι. Σε μία σκηνή με πυροβολισμούς η σφαίρα χτύπησε τον άτυχο ηθοποιό στην κοιλιακή χώρα οπου βρήκε ακαριαίο θάνατο. Κανείς δε γνώριζε πως το όπλο ήταν γεμάτο γιαυτο υπάρχουν και υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια πράγμα το οποίο δεν έχει αποδειχθεί έως σήμερα. Η σωρός του θάφτηκε δίπλα στη σωρό του πατέρα του. 

3. The Final Season


Ο Roland Schlotzhauer ήταν ο διάσημος καμεραμάν για την ικανότητά του να συλλαμβάνει εκπληκτικές λήψης με τι κάμερα του πάνω σε ελικόπτερο. Το 2006 καθώς έκανε λήψης για το Final Season το ελικόπτερο χτύπησε σε ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο και συνετρίβει με αποτέλεσμα το θάνατο του  Roland Schlotzhauer.

4. XxX

Ο Harry L. O 'Connor  ήταν κασκαντερ και στη διάρκεια μίας σκηνής οπου έπρεπε να προσγειωθεί με ένα σχοινί πάνω σε ένα υποβρύχιο έπεσε σε μία γέφυρα με μεγάλη ταχύτητα οπου και βρήκε ακαριαίο θάνατο 

 5. The Jumber


Ο 56χρονος  set dresser της ταινίας  Jumper, David Ritchie σχεδίασε το σκηνικό αυτής της sci-fi ταινίας χρησιμοποιώντας άμμο, χώμα και πάγο για τα ειδικά εφέ. Πέθανε όταν ένα μεγάλο κομμάτι τοίχου φτιαγμένο απο αυτά τα υλικά έπεσε πάνω του και τον πλάκωσε.


6. The Flight of the Phoenix
 



Ο Paul Mantz πέθανε στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας
The Flight of the Phoenix προσπαθώντας να κάνει μία επικύνδυνη απογείωση ελιγμών

7. The Return of the Musketeers 


Σε μία σκηνή της ταινίας ο ηθοποιός Roy Kinnear έπεσε απο το άλογο και έσπασε τη λεκάνη του. Ο θάνατος του οφείλεται στην υπερβολική αιμοραγία που προκάλεσε η πτώση

8.  Τop Gun 

Ο Art Scholl ήταν ένας διάσημος πιλότος. Ειχε προσληφθεί απο τον παραγωγό της ταινίας Top Gun για να οδηγήσει το αεροπλάνο ωστε να παρθούν κάποιες σκηνές απο τις κάμερες που ήταν τοποθετημένες πάνω στο σκάφος. Δυστυχως το αεροπλάνο συνετρίβει στον Ειρνικό ωκεανό και ο πιλότος βρήκε τραγικό θάνατο. 


9. Troy

Ο George Camelleri και ένας bodybuilder είχαν ένα τραγικό ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Troy. Ο Camelleri έσπασε άσχημα το πόδι του και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Τις επόμενες μέρες υπαίστει καρδιακή προσβολή εξαιτίας ενός θρόμβου στο πόδι του. Ο θρόμβος αντιμετωπίστηκε και πήρε εξιτήριο και αμέσως μετά υπαίστει και δεύτερη καρδιακή προσβολή οπου βρήκε τον θάνατο. 


10. Twilight Zone: The Movie – 1983





Ένα θλιβερό ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Twilight Zone: The Movie.
Ένα ελικόπτερο είχε χρησιμοποιηθεί το οποίο και προκάλεσε το ατύχημα. Το ελικόπτερο πετούσε σε πολύ χαμηλό υψόμετρο μόνο 25 πόδια και τότε συνέβει η έκρηξη του ελικοπτέρου.Ο Vic Morrow και ο Myca Den Le (7 ετών) έχασαν τη ζωή τους απο τις λεπίδες του ελικοπτέρου.

REST IN PEACE..